Muzlu Tiramisu Yapımı
Malzemeler
3 çorba kaşığı toz şeker
4 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
1 çay kaşığı sapının ucuyla saf vanilya
200 gr. labne peyniri
200 gr. krema
2 adet yaprak jelatin..
6 adet kedidili bisküvi
2 adet muz
Yapılışı
Yumurtaların sarısını ve aklarını ayırın. Toz şekerin yarısını yumurtaların akı, diğer yarısını da sarısıyla çırpın. Sarısını çırptığınız kaba vanilyayı ekleyin. Ardından labne ve kremayı ekleyin. Kar haline getirdiğiniz yumurta akını ekleyin. Jelatinleri soğuk su içinde hafifçe yumuşatın. Ardından 3 çorba kaşığı sıcak suda eritin. Erittiğiniz jelatini kremaya ekleyin. Kedidillerini sütle ıslatın. 30 x 30 cm'lik bir kalıbın dibine kremanın yarısını dökün. Üzerine kedidili bisküvileri ve dilimlenmiş muzları dizin. Kalan kremayı da kalıba dökün. Arzuya göre kakao serpin. Buzdolabında birkaç saat bekletip, servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder