AdSense

6 Şubat 2014 Perşembe

Susuz Mantı Tarifi




Susuz Mantı Yapımı


Malzemeler

2 su bardağı un
yeteri kadar ılık su
tuz

 

İç Malzemesi

150 gr. kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
tuz ve karabiber
4 çorba kaşığı margarin..


 
Sosu Malzemesi

1 kase yoğurt
4 diş sarmısak
pulbiber

 

Yapılışı

Unu eleyin. Tuz ve ılık su ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 15 dakika dinlendirin. İç harç için kıyma, soğan, karabiber ve tuzu karıştırın. Dinlendirdiğiniz hamuru 10 bezeye ayırıp pasta tabağı büyüklüğünde açın. Margarini eritip açtığınız hamurların üzerine sürün. Üst üste koyup merdane ile açın. Yufkadan arzunuza göre kareler kesin. Hazırladığınız kıymalı harçtan içlerine doldurup bohça gibi kapatın. Bir fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine eritilmiş tereyağ gezdirin. Önceden ısıttığınız 180 derece ısıdaki fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Servis tabağına alıp sarmısaklı yoğurt ve pulbiberle servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder