AdSense

6 Şubat 2014 Perşembe

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi




Muhallebili Tel Kadayıf Yapımı


Malzemeler

1/2 kg tel kadayıf
3 çorba kaşığı margarin

 
Muhallebi Malzemesi

 4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker..

2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
1/2 tatlı kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
bir tutam tuz

 
Şerbet Malzemesi

 2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

 

Süslemek İçin ; 6 adet ceviz

 
Yapılışı

İlk önce şerbet için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 1 - 2 taşım daha kaynatın. Soğuması için tencereyi ocaktan alın. Muhallebi için süt, toz şeker, un, pirinç unu, nişasta ve tuzu tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Koyulaşınca içine yumurta sarısı ve vanilyayı ilave edin. 1 - 2 dakika daha karıştırarak kaynatın. Diğer tarafta eritilmiş margarinden kadayıfın üzerine döküp elinizle didikleyin. Bir neskafe fincanının içine kadayıftan bir tutam koyup ortasına ılınmış muhallebiden 1 kaşık koyun. Üzerini kadayıf ile kapatıp ters çevirin ve yağlanmış bir cam kabın içine yerleştirin. Kadayıf ve muhallebi bitene dek işleme devam edin. Üzerlerine kalan margarini gezdirin. Önceden ısıttığınız 170 derece ısıdaki fırında kadayıfların üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbet gezdirin. Şerbetini çektikten sonra cevizle süsleyin ve soğumasını bekleyerek servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder