Bisküvili İrmik Tatlısı
Malzemeler;
12 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı toz şeker
1 kg süt
2 paket kakaolu bisküvi
1 tatlı kaşığı margarin
dövülmüş fındık içi
Yapılışı;
İrmiği, sütü, şekeri ve margarini tencereye alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayana dek pişirmeye devam edin. Karışımın 1/3'ünü borcama boşaltın. Kabın her yerine karışımın eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Daha sonra üzerine kakaolu bisküvileri dizin. Kalan karışımın yarısını bisküvilerin üzerine dökün ve ıslak bir spatula yardımıyla düzeltin. Tatlınızı dilimleyip soğuması için buzdolabına alın. Çıkardıktan sonra üzerine dövülmüş fındıkları serperek servise hazır hale getirin.
Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder