AdSense

4 Şubat 2014 Salı

Külhan Tatlısı Tarifi





Külhan Tatlısı Yapımı


Malzemeler


1 su bardağı irmik
4 su bardağı süt
1 paket damla sakızı
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
meyve şekerlemesi..

100 gr. margarin
bir tutam tuz

Şerbet Malzemesi


2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1/2 limonun suyu

Üzerine

file antepfıstığı
1 adet limon

Yapılışı

İlk önce şerbeti hazırlayın. Bunun için, su ve toz şekeri kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin ve soğumaya bırakın. Bir tencerede süt, irmik, dövülmüş damla sakızı, toz şeker ve yumurtaları çırpın. Ateşe koyup, koyulaşana dek çırpmaya devam edin. Meyve şekerlemesi ve margarini ilave edin. Ateşten aldığınız karışımı küçük kalıplara pay edin. Bu kalıpları fırın tepsisine dizin. Önceden ısıttığınız 180 derece ısıdaki fırında, 15 dakika pişirin. Soğuyunca tabağa ters çıkarın. Şerbeti üzerine gezdirin. Antepfıstığı ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder