AdSense

4 Şubat 2014 Salı

Kedidili Bisküvi Tarifi





Kedidili Bisküvi Yapımı


Malzemeler


150 gr. tereyağı
1 su bardağından 2 parmak fazla pudraşekeri
3 adet yumurta
2 su bardağından 2 parmak eksik un
1 kahve kaşığı vanilya..


Yapılışı

Çırpma kabına tereyağını alın. Üzerine, pudraşekerini ilave edin. Özleşene ve tereyağı beyaz bir renk alana dek, yaklaşık 10 dakika kadar çırpın. Bu şekerli tereyağına, yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin. Yumurtalarla yağ özdeşleştikten sonra, elenmiş unu ekleyin. 1 kahve kaşığı vanilyayı da ilave edin. Çok fazla yoğurmamaya özen gösterin. Hazırladığınız hamuru, kurşun kalem kalınlığında duyu olan bir sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 3 cm aralıklarla ve parmak uzunluğunda sıkın. Orta ısılı fırında, üzerleri çok hafif pembeleşene dek pişirin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder