Evde Doğal Ketçap Yapımı
Malzemeler5 - 6 adet domates
2 adet etli kırmızı biber
1 çay fincanı sirke veya limon suyu
2 adet yeşilbiber
1 çay kaşığı şeker
1 - 2 adet tane karabiber..
1 çay kaşığı pul biber ve tuz
1 adet orta boy soğan
Yapılışı
Tencereye iri doğranmış domatesi, soğanı, kırmızı ve yeşil biberi alın. Tuzu ilave edip, hafif ateşte, soğanlar ve diğer malzemeler yumuşayıncaya dek pişirin. Pişince süzgeçten geçirin. Baharatları temiz bir beze koyup ağızlarını sıkıca bağlayın. Süzdüğünüz sosa baharat çıkınını koyup tekrar ateşe koyup orta hararetli ateşte koyu bir kıvama gelinceye kadar kaynatın. Ateşten almaya yakın, şeker, sirke ve limon suyunu koyup tekrar ateşe koyup bir taşım daha kaynatın. Kavanoza veya şişelere alıp dilediğiniz yerde kullanın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder