AdSense

7 Şubat 2014 Cuma

Bulgurlu Börek Tarifi





Bulgurlu Börek Yapımı


Malzemeler

4 adet yufka
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
250 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı ince bulgur..
1 kahve fincanı sıcak su
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
1 adet yumurta sarısı
tuz ve karabiber

1 su bardağı galeta unu

Üzeri İçin

8 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 su bardağı su

Yapılışı

Soğanları incecik kıyın. Sıvıyağ, kıyma ve biber salçasıyla birlikte bir tencerede kavurun. Bulgur ve sıcak suyu ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp bulgurun şişmesini bekleyin. Tuz, karabiber ve ceviz içini ekleyip karıştırın. Üzeri için, su ve sıvıyağı bir kapta karıştırın. Yufkayı düz bir zemine yayıp üzerine yağlı su karışımından sürün. 4 parmak kalınlığında şeritler kesin. Şeritlerin uç kısmına hazırladığınız iç malzemesinden koyup muska şeklinde katlayın. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıttığınız 180 derece ısıdaki fırında 35 - 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder