AdSense

27 Ocak 2014 Pazartesi

İncirli Tart



İncirli Tart Yapılışı



Hamur Malzemesi

3 su bardağı un
160 gram tuzsuz tereyağı
6 adet yumurta sarısı
1/3 su bardağı toz şeker...


Dolgu Malzemesi

6 adet olgun incir
100 gram kuru kayısı
1 su bardağı krema
2 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
50 gram tereyağı
60 gram yerfıstığı
2 tatlı kaşığı pudra şekeri

Yapılışı


Hamur için unu derin bir kaba eleyip tereyağını ekleyin. Hafifçe karıştırıp toz şeker ve yumurta sarılarını katıp yoğurun. Hamuru alüminyum folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin. Hamuru ikiye ayırın. Bir parçasını unlanmış düz bir zeminde 25 cm çaplı tart kalıbı büyüklüğünde açın. Hamuru, yağlanmış tart kalıbının dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin. Kabarmaması için üzerini yağlı kağıt ile kaplayıp bakliyat doldurun. Önceden ısıtılmış olan 180 derece ısıdaki fırında 15 dakika pişirin. Hamurun üzerindeki yağlı kağıt ve bakliyatı alın. Fırını 160 dereceye getirin ve 10 dakika daha pişirin. Dolgu maddesi için incirleri soyup kuru kayısılarla birlikte küp şeklinde doğrayın. Kremayı sertleşmesi için mikserle çırpın. Yumurta, toz şeker, tereyağı, krema, yerfıstığı, doğranmış kayısı ve inciri karıştırın. Kalıbın içindeki hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açın. 1 parmak kalınlığında şeritler kesin. Şeritlerle tartın üzerini sepet örgü şeklinde kapatın. Üzerine pudra şekeri serpin. Fırında 25 - 30 dakika daha pişirin. Tartı oda sıcaklığında kalıpta soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder