Kakaolu, Bisküvili Nefis Toplar
Malzemeler;
1 paket Eti Burçak bisküvi
2 paket Eri Kakaolu bisküvi
1 paket çiğ krema
fındık, hindistan cevizi, toz kakao..
Yapılışı;
Bisküvileri mutfak robotunda un halini alıncaya kadar çekin.
Kremayı küçük bir sos tenceresine alın ve kaynama noktasına kadar ısıtın ama kesinlikle kaynatmayın.
Ezilmiş bisküvileri, kremayı ve toz halinde çektiğiniz fındığı hamur gibi yoğurun.
Yoğurarak iyice bütünleştirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp elinizle şekillendirin.
Şekillendirdiğiniz bezeleri; isteğinize göre, iri çektiğiniz fındık, toz kakao, hindistan cevizi ya da tarçına bulayıp servis tabağına alabilirsiniz.
Son derece zahmetsiz ama çok lezzetli kakaolu toplarınız hazır ve siz afiyetle yiyiniz.Misafirlerinize de rahatlıkla ikram ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder