Etli Nohut Yemeği
Malzemeler;
yarım paket nohut
arzunuz kadarıyla kuşbaşı et ve kemik
salça
2 adet kuru soğan
tuz, karabiber, pul biber
yağ
Yapılışı;
Nohutu birkaç saat ıslatıp..
suyunu süzün. Bir tencereye alıp, çok yumuşatmadan haşlayın ve suyunu süzün.
Yemeği yapacağınız tencerede soğanları yağda hafif pembeleşene kadar çevirin. Etleri ilave edin. Pişirirken ben etleri daha önceden kavurmuştum. Siz de öyle yapabilirsiniz. Etlere salçayı da ilave edip kısa bir süre daha çevirin. Üzerine diri olarak haşlamış olduğunuz nohutları ilave edip, bir müddet karıştırın ve suyunu ilave edip pişmeye bırakın. Baharatlarını da ilave edin. Arada kontrol edip, hafif karıştırarak pişirmeye devam edin.
Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder