Mantarlı Milföy Böreği Tarifi
Malzemeler;
14 ad. milföy hamuru
1 ad. yumurta
Harcı İçin;
300 gr. mantar...
1 demet maydanoz
yarım demet taze soğan
1 kahve kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 ad. yumurta
Yapılışı;
3oo gr. mantarı ince ince kesin. Maydanoz ve soğanı da ince ince kıyın. Ayrı bir yerde, bir tencereye yaklaşık 4 çorba kaşığı sıvıyağ koyun. Yağ ısındıktan sonra sulanmamasına dikkat ederek çok yüksek ateşte mantarları 3 – 4 dakika kavurun. Taze soğanları da tencereye atıp 3 – 4 dakika daha kavurun. Önceden kestiğiniz maydanozları da tencereye ilave edip, kavurmaya devam edin. Tencereye tuz ve karabiber ilave edin. 2 adet yumurta kırın ve yumurtalar pişinceye kadar karıştırın. Piştikten sonra tencereyi ocaktan alın ve içindeki karışımı bir tencereye aktarın.
Bir tezgaha 7 adet milföyü üst üste koyarak yerleştirin. Hamurları hafifçe unlayarak merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Geri kalan 7 adet milföy hamuru için de aynı işlemleri uygulayın.
Tepsideki 7 adet milföyden oluşan hamurun kenarlarını fırça yardımıyla yağlayın. Hamurun ortasına önceden hazırlamış olduğunuz harcı yayarak yerleştirin. Açmış olduğunuz ikinci parça hamuru tepsinin üzerine örtün ve kenarlarının alt kattaki hamur kenarlarıyla yapışmasını sağlayın. Tepsinin dışına taşan fazlalık kısmını bıçak yardımı veya hamur rulosuyla kesin.
Ayrı bir kaba 1 adet yumurta kırın ve çırpın. Çırptığınız yumurtayı tepsideki hamurun üzerine sürün. Bir çatal yardımıyla hamurda delikler açın. Tepsiyi önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırına verip 30-35 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder