Ezogelin Çorbası Yapımı
Malzemeler
1 ad soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
5 su bardağı et suyu veya su
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı ince bulgur (köftelik bulgur)
1 tatlı kaşığı pul biber, tuz, nane..
tereyağı
Yapılışı
Soğanı incecik doğrayın ve derin bir tencereye tereyağı ile birlikte koyun. Altın sarısı renk alana dek kavurun. Salçayı da edip 1 - 2 dakika daha kavurun. Et suyunu ilave edin. Yıkanıp süzülmüş mercimeği ilave edip bir taşım kaynatın. Kaynar suya ayıklanmış bulguru, pul biberi ve tuzu ilave edin. Ara sıra karıştırarak mercimek yumuşayana dek pişirin. Üzerine kuru nane serpiştirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder