AdSense

30 Ocak 2014 Perşembe

Ispanaklı Sultan Turtası Tarifi




Ispanaklı Sultan Turtası Yapımı


Malzemeler


12 çorba kaşığı un
1/2 paket margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet rendelenmiş soğan
250 gram ıspanak
1 çorba kaşığı sıvı yağ..

tuz ve karabiber
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un

Yapılışı

12 çorba kaşığı un, yarım paket margarin, 2 çay kaşığı kabartma tozu ile çok sert olmayan bir hamur yoğurun. 1 cm kalınlığında açın ve tepsiye yayın. 1 adet rendelenmiş soğanı, 250 gr ince kıyılmış ıspanağı, 1 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun. İçine tuz, karabiber ve yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri karıştırın. Hamurun üzerine döşeyin. 1 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı unu çırpıp, turtanın üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip, buzdolabında 1 saat kadar bekletin. 180 derece ısıdaki fırında pişirin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder