Mutfak İçin Pratik Bilgiler
Mutfağınızda Uygulayabileceğiniz Pratik Bilgiler
- Alüminyum kaplarınızı su ve bolca sirke koyarak kaynatın. Hepsi ilk günkü gibi olacaktır. Bakır tencerelerinizi ve bu malzemeden yapılan diğer tüm eşyanızı da, kaya tuzu ve sirke ile silerek ilk günkü ışıltısına kavuşturabilirsiniz.
- Bulaşık makinesi.. çatal, bıçaklarınızı karartıyorsa, bunu önlemenin kolayı var. Bulaşık makinesinin deterjan gözüne ayda bir kere olmak kaydıyla çamaşır suyu koyun. Böylece çatal ve bıçaklarınızın kararmasını engeller ve onları parlatmış olursunuz.
- Mutfakta kullanılandığınız tahta kaşıklar renklerini çabuk kaybeder ve kahverengi olurlar. Bunu bir dereceye kadar önlemek istiyorsanız, tahta kaşıkları, duru suda iyice ıslattıktan sonra kullanırsanız daha iyi netice almış olursunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder