Elmalı Kalp Puding Yapımı
Malzemeler
7 adet orta boy elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı dövülmüş fındık
Krema Malzemesi
1 su bardağı toz şeker..
1 su bardağı un
4 su bardağı süt
3 adet yumurta sarısı
Üzeri İçin
3 adet yumurtanın akı
1/2 çay bardağı toz şeker
Yapılışı
Elmaları soyun ve bir tencerenin içine küp küp doğrayın. Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri ilave edip, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp, içine tarçın ve dövülmüş fındık ekleyin. Tek kişilik kalp cam fırın kaplarının dibine elmayı yayın. Bir tencereye 1 su bardağı şekeri ve 1 su bardağı unu döküp karıştırın. İçine yumurta sarılarını ve sütü ilave edin. Topaksız olmasına dikkat edecek şekilde, üzeri göz göz olana dek karıştırarak pişirin. Ateşten indirdikten sonra mikserle 2 dakika kadar çırpın. Elmaların üzerine bu muhallebiyi boşaltın. Yumurta aklarını, kar haline gelene dek çırpın ve muhallebinin üzerine yayarak dökün, şeker serpin. Cam fırın kaplarını fırının üst rafına sürüp, karamelin üzeri açık pembe olana dek pişirin. Elmalı kalp pudingi fırından çıkardıktan sonra soğutun. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder