AdSense

27 Ocak 2014 Pazartesi

Peynirli Pratik Poğaça Tarifi




Peynirli Pratik Poğaça Yapılışı

Hamur Malzemesi

125 gram oda
sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ...

1 kahve fincanı yoğurt
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un

İç Malzemesi

150 gram rendelenmiş beyaz peynir
10 dal maydanoz

Üzeri İçin ; çörekotu

Yapılışı

Hamur için tereyağı veya margarini derin bir kaba alın. İçine sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu ve tuzu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek un ekleyip, tüm malzemeyi yoğurun. İç malzeme için peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde
bir parça koparıp, avucunuzun içinde açın. İçine iç harçtan koyun ve dilediğiniz şekli verin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış ola 180 derece ısıdaki fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder