AdSense

11 Aralık 2013 Çarşamba

Ispanaklı Beşamel Soslu Fırın Mantar




Ispanaklı Beşamel Soslu Fırın Mantar 

  

Malzemeler;

500 gr. mantar
1 kg. gr. ıspanak
2 küçük boy boy kuru soğan
sıvı yağ
tuz, karabiber, pulbiber..

 
Beşamel sos için ;

1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı zeytinyağı ya da tereyağı
2 çorba kaşığı un
300 gr. kaşar peyniri 

Tarifi;

Ispanakları temizleyip yıkayın.Kaynar suya azar azar alarak, 2 dakika süreyle haşlayın. Süzerek çıkarın. Soğan ve mantarları doğrayıp, tavada kavurun. Mantar suyunu salıp tekrar çekene kadar bu işlemi sürdürün. Baharatları ilave edin.Borcama yada fırın tepsisine önce ıspanakları dizin. Üzerine kavrulmuş mantarları ilave edin. Tencerede un ve yağı kavurup, soğuk süt ekleyerek başemal sos hazırlayın.Mantarların üzerine iyice örtecek şekilde yayın. Üstlerine de rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında  kaşar peyniri eriyene ve kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder