AdSense

24 Kasım 2013 Pazar

Zeytinyağlı Taze Fasulye





Zeytinyağlı Taze Fasulye



Malzemeler;


1 kg. taze(yeşil) fasulye
2 ad. olgun domates
2 baş iri soğan
dilediğiniz ölçüde zeytinyağı (bu tarifte 5 yemek kaşığı kullandım)
tuz


Yapılışı;


Yapımı son derece kolay.
Fasulyeleri ayıkladıktan sonra..
güzelce yıkayıp temizleyin. Fasulyeleri dilediğiniz büyüklükte kırabilirsiniz. Bir kenarda süzülmeye bırakın. Soğanları küp küp doğrayın. Domatesleri de aynı şekilde doğrayın. Yemeği pişireceğiniz tencereye ilk önce süzülen fasulyeleri, üzerine de soğan ve domatesleri ve zeytinyağını da gezdirerek ateşe alın. İlk başta, kısık ateşte, su ve tuz eklemeden biraz suyunu salmasını ve fasulyelerin renginin solmasını bekleyin. Fasulyeler kıvama gelince tuzunu ve 1 su bardağı kadar suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.

Afiyetle..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder