Kısır Tarifi
Malzemeler;1,5 bardak ince bulgur
2 adet domates
2 adet salatalık
1 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası ..
1 çay bardağı sıvı yağ
1 bardak sıcak su
limon suyu
Yapılışı;
Kısırlık bulguru bir tencereye alın ve üzerini biraz aşacak ölçüde sıcak su ile ıslatın, 15 dakika şişmesini bekleyin. Diğer taraftan soğanları ince ince doğrayın. Salçayı da ilave edin. Farklı bir tabakta domates, maydanoz, salatalık ve naneyi ince bir şekilde doğrayın ve bütün bu malzemeleri, şişmiş olan bulgurun üzerine dökün. Ellerinizle 3 - 4 dakika yoğurun. İstediğiniz süslemeyle servis tabağına alın.
Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder