Gürcü Mantısı
Malzemeler;
4 yemek kaşığı margarin
300 gr. kıyma
1,5 tatlı kaşığı tuz
500 gr. un
2 adet soğan...
Yapılışı;
Un,tuz ve ılık su ile orta sertlikte bir hamur elde edin.Biraz
dinlendirdikten sonra unlanmış zeminde 1 cm kalınlığında açın ve çay bardağıyla daireler kesin.Her bir daireyi merdane
ile açın.Çay tabağından biraz büyük olsun.İçine
hazırladığınız kıymalı harçtan koyun.1 cm aralarla pile vererek yani
parmağınızla kenarlarını katlaya katlaya ağzını büzerek kapatın.2 lt. tuzlu suda
haşlayın.Mantılar suyun üstüne çıktığında pişmiş demektir.Haşlanan
mantıları süzgeç yardımıyla servis tabağına alın.Üzerine sarımsaklı yoğurt
ve margarinle birlikte kızdırılmış kırmızı biber ve pul biberi gezdirin. Sarımsaklı yoğurt sevmeyenler sadece margarin ve kırmızı biberle servis edebilirler.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder