Kıymalı Tart Yapımı
Hamur Malzemesi4 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağından bir parmak fazla soğuk su
1 çay kaşığı tuz..
İçi İçin
1 adet büyük boy soğan
300 gr. kıyma
tuz ve karabiber
2 çorba kaşığı mısır unu
Üzeri İçin
1 adet çırpılmış yumurta
Yapılışı
Hamurun hazırlanması için, 4 su bardağı unu tezgaha döküp ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, yarım su bardağı zeytinyağı ve tuzu unun ortasına koyun. İki elinizle pütürlü bir hamur elde edin. Ardından soğuk suyu ilave edip hamuru toparlayın. Un serpilmiş tezgahta merdane yardımı ile yarım cm kalınlığında açın. Kalp kalıpları yağlayın. Kalp kalıplarla, kullanacağınız kap sayısı kadar hamur kesin. Kalan hamuru, yeniden açıp yağladığınız kapların içine, kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Diğer taraftan soğanı rendeleyin. Kıyma ile birlikte soğanı kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. Mısır ununu ilave edip 1 - 2 dakika birlikte kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra harcı kaplara bölüştürün. Hazırladığınız hamurdan kalp kapakları, hiç boşluk kalmayacak şekilde kapların üstüne kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtmış olduğunuz 190 derece ısıdaki fırında 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder