Fındıklı Kayısılı Kek Yapımı
Malzemeler1 kg. kayısı
Alt Hamur Malzemesi
4 adet yumurta
200 gr. margarin
1 su bardağı + 1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1.5 su bardağı un..
2 çay kaşığı kabartma tozu
Üst Hamur Malzemesi
1.5 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
1 çorba kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı margarin
Yapılışı
Alt hamur için, yumurtaların sarı ve aklarını ayırın. Oda sıcaklığındaki margarini, toz şeker, vanilya ve yumurta sarılarıyla birlikte bir kaba alıp krema görüntüsü alana dek çırpın. Yumurta aklarını başka bir kapta kar gibi olana kadar mikserleyin. Kabartma tozu ve unu, ilk karışıma katıp iyice yedirin. Yumurta akını da ekleyip sadece karıştırın. 25 x 25 çaplı kalıbı yağlı kağıt ile kaplayın. Hamuru kalıba döküp üzerine ikiye bölünüp çekirdekleri çıkartılmış yarım kayısıları dizin. Üst hamur için un, toz şeker, fındık, tarçın ve eritilmiş margarini karıştırın. Kalıptaki kayısıların üzerine bu hamuru döşeyin. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecedeki fırında 35 - 40 dakika pişirin. Kalıpta soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder