Çiçekli Muhallebi Yapılışı
Malzemeler2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
5 çorba kaşığı un...
4 çorba kaşığı nişasta
bir tutam tuz
1/4 paket muzlu jöle
1/2 su bardağı sıcak su
1/2 su bardağı soğuk su
1/2 paket yenilebilir çiçek
Yapılışı
Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için toz şekeri sütün içinde kaynatın. Un ve nişastayı 2 su bardağı suyun içinde eritin. Bu karışımı, kaynayan süte yavaş yavaş ekleyin. Tuzunu ilave edin. Muhallebi kıvamı alana dek pişirin. 30 cm boyunda kare şeklinde bir kalıbı ıslatın. Muhallebiyi kalıba dökün. Ayrı bir yerde jöleyi hazırlayın. Bunun için, muzlu jöleyi sıcak suda eritin. Üzerine yarım su bardağı soğuk suyu ilave edip, karıştırın. Ilınınca, muhallebinin üzerine serptiğiniz çiçeklerin üzerine dökün. Buzdolabında dondurup, çiçeklerle süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder