Elmalı Tart Yapımı
Malzemeler;
İç harcı;
3 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
Hamuru İçin;
125 gram oda ısısında margarin
1 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker..
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üstü için;
Pudra şekeriYapılışı;
Elmaları rendeleyip toz şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirin.Tarçın ekleyip biraz çevirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Hamur için hazırladığınız malzemeleri genişçe bir kaba alıp güzelce yoğurun.Kulak memesi kıvamı alana kadar unu azar azar ilave edin.Yoğurduğunuz hamuru 15 - 20 dakika dinlendirin.Dinlenen hamurdan elma büyüklüğünde bir hamuru ayırın. Geri kalan hamuru tezgaha alıp, pişireceğiniz tepsi boyutunda açın.Tepsiye yerleştirip üstüne elmalı harcı yayın.Ayırdığınız hamuru açın ve şeritler halinde keserek, şeritleri kafes şekli verecek şekilde tepsiye yerleştirin. 200 derece ısıdaki fırında üstleri kızarana kadar pişirin.Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.
Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder