Patatesli Poğaça Yapımı
Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
12 kahve fincanı un
300 gr. oda sıcaklığında bekletilmiş margarin..
1/2 tatlı kaşığı tuz
İç Malzemesi
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 adet haşlanmış patates
tuz, karabiber, kimyon
Üzerine ; 1 adet yumurtanın akı
Yapılışı
Öncelikle içi için ince kıyılmış soğanı yağda hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edin. Küp küp doğranmış patates, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip tüm malzemeyi 1 - 2 dakika daha kavurun. Soğumaya bırakın. Hamur için derin bir kasede yumurta, süt, un, margarin ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan 30 adet beze hazırlayın. Bezelerin her birini çay tabağı büyüklüğünde olacak şekilde elinizde yassılaştırın. Patatesli iç harçtan hamurun ortasına koyup kenarlarını ortada toplayarak kapatın. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Poğaçaların düz kısımlarını yumurta akına bulayın ve ters çevirip hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıttığınız 180 derece ısıdaki fırında, üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder