AdSense

30 Ocak 2014 Perşembe

Lezzetli Kış Türlüsü Tarifi





Lezzetli Kış Türlüsü Yapımı

 

Malzemeler

5 adet defne yaprağı
2 bağ soğan
5 - 6 tane havuç
750 gram patates
1 adet lahana
2 dal biberiye
4  çorba kaşığı margarin..

tuz, kekik ve karabiber
2 yemek kaşığı salca
birkaç adet etli kırmızı biber
1 adet kereviz
500 gram kemikli dana eti

Yapılışı


Orta boy bir tencereye eti alın ve yıkayın. 8 su bardağı su ile etleri haşlayın (etler yumuşayıncaya kadar). Ara sıra köpüğünü almayı unutmayın.
Ayrı bir yerde patatesleri soyun ve doğrayın (kullandığınız et büyüklüğünde). Lahanayı ayıklayıp yıkayın ve kesme tahtasının üzerinde ince ince kıyın. Taze soğanı ayıklayın, iyice yıkadıktan sonra yeşil kısımlarını, ince beyaz kısımlarını irice doğrayın. Havucu bıçakla sıyırın, kerevizi  ayıklayıp patates boyutunda doğrayın. Son olarak ta kırmızı biberleri yıkayıp ortasındaki tohumları çıkarın ve biraz irice doğrayın.
Orta boy bir tencerede margarini eritin  ve salçayı  da tencereye alın. Hafifçe kavurup eti ilave edin ve karıştırın. Ardından lahanayı ilave edip soteleyin.  Haşladığınız etten arta kalan suyu ilave edin ve yaklaşık10 dakika pişirin. Sure sonunda kereviz, patates, havuc, taze soğanın beyaz kısımlarını ve defne yaprağını katın. Kısık ateşte sebzeler pişene dek pişirin. Ocaktan indirmeden 5 dakika önce soğanın yeşil kısmını, tuz ve baharatları ilave edin.
Ocaktan aldıktan sonra yaklaşık 15 - 20 dakika kadar dinlendirip servise sunun.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder