AdSense

12 Haziran 2013 Çarşamba

Soğanlı Yumurta






Soğanlı Yumurta Tarifi



Malzemeler;

6 adet orta boy soğan(ortadan ikiye bölünüp halka halka doğranmış)

6 adet yumurta

1 tatlı kaşığı toz şeker...


1 tatlı kaşığı sirke

4 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı

5-6 çorba kaşığı su

yarım çay kaşığı karabiber

1 tutam tuz



Yapılışı;

Doğranmış soğanları iki çeşit yağla birlikte bir tavada kavurmaya başlayın. Üzerine tuzu serpin ve bir tahta kaşıkla kısık ateşte durmadan karıştırın. Soğanlar saydamlaşıp, biraz karamelize kıvama gelmeli. Ancak kızarmamalı ve yumuşak kalmalıdır. Bunu sağlamak için arada bir birer kaşık ılık su dökmek gerekebilir. Soğanlar istenilen kıvama gelince bir kevgirle tavadan bir bakır tepsiye aktarın. Üzerine şeker, sirke ve baharatlar serpildikten sonra kaşığın tersiyle yayın. Ortalarında yumurta koyulabilecek büyüklükte çukur açın ve yumurtaları çukurlara kırın. Tepsiyi orta ateşin üzerine oturtun. Yumurta akları hemen pişmemelidir. Bunun için birer çay kaşığı su ile yumurta aklarını ıslak tutun. Son 1 dakika tepsinin üzerine bir kapak örtün. Ocağı kapattıktan sonra 2 dakika bekletip üzerine 1 çay kaşığı tarçın serpin ve hemen servis yapın.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder